Nazaré Storms

Nazaré Storms, een gedreven paardenchirurg uit Antwerpen, ontwikkelde haar passie voor paarden op zevenjarige leeftijd en wist al snel dat ze dierenarts wilde worden. Dat deed ze met succes aan de drie verschillende Belgische universiteiten (Bachelor in Louvain-La-Neuve, Master in Gent en Internship in Luik), zodat ze meteen haar talenkennis aanscherpte (NL, FR, ENG) en zich de werkwijze van de verschillende klinieken kon eigen maken.

In 2022 werd ze een van de jongste Diplomates van het European College of Veterinary Surgeons (Dipl. ECVS). Tijdens haar residency leerde ze de kneepjes van het vak als chirurg- en spoedarts aan de paardenkliniek van de Universiteit van Luik. Sinds oktober 2023 versterkt ze het chirurgieteam van Via Nova. Haar interesse ligt voornamelijk in orthopedische ingrepen en spoedoperaties. Ze heeft ook een bijzondere interesse in ethologie (gedragswetenschappen). Nazaré benadert uw paard daardoor op een rustige doch doortastende manier.

Tijdens haar loopbaan heeft Nazaré reeds diverse stages in Europa (Grosbois in Frankrijk, Rossdales in het Verenigd koninkrijk, Hanseklinik für Pferde in Duitsland, Evidesia Stromsholm in Zweden, Universiteitskliniek in Denemarken en Oostenrijk) en bij UC Davis in Amerika voltooid. Naast haar doctoraat, heeft ze op academisch vlak prijswinnende klinische posters tentoongesteld op veterinaire congressen in Europa en geeft ze geregeld presentaties aan collega chirurgen en studenten. Als auteur van verschillende wetenschappelijke artikels in diergeneeskundige tijdschriften blijft ze actief in onderzoek. Zo rondt ze naast haar werk in de kliniek, haar doctoraat over hoefbevangenheid aan de Universiteit van Luik af. In haar spaarzame vrije tijd blijft Nazaré paardrijden en houdt ze van onconventionele reizen.