Caroline Ribonnet

Caroline Ribonnet
MVetMed, DipECEIM

Diplomaat van het European College of Veterinary Internal Medicine (ECEIM)
Caroline versterkte ons paardenziekenhuis team in maart 2024 als Europees erkend specialist in interne geneeskunde bij paarden.

Ze studeerde in 2016 af aan de Universiteit Gent en voltooide daarna een stage in paardengeneeskunde en chirurgie in het Bosdreef Equine Hospital in België. Hierna voltooide ze een residentie in interne geneeskunde bij paarden in De Morette (Brussel, België) en kreeg ze in 2023 het ECEIM-diploma. Hierna werkte ze in Engeland in Newmarket, in Rossdales Equine Hospital als inwendige ziekten specialist, vooraleer zich bij het Via Nova team aan te sluiten.

Caroline is geïnteresseerd in alle aspecten van de interne geneeskunde bij paarden, maar houdt vooral van veulengeneeskunde, evenals van spoed en intensieve zorg en voeding van volwassen paarden maar ook het onderzoeken van gastro-intestinale, neurologische, lever-, cardiorespiratoire, spier-, huid- en oogziekten. Ze is ook actief in klinisch onderzoek en draagt bij aan wetenschappelijke publicaties op alle gebieden van de interne geneeskunde bij paarden.