Bart Halsberghe

Bart is geboren in Kortrijk, België op 6 juni 1979. Van jongs af aan was hij al gepassioneerd door paarden. In zijn jeugd nam hij deel aan eventing competities en hield hij zich bezig met het opleiden en trainen van jonge paarden. In zijn twintiger jaren vond hij de weg naar triatlon, met deelname aan één van de zwaarste eendagswedstrijden in de sport, de Ironman. 

Bart studeerde in 2003 af als dierenarts aan de universiteit van Gent, België. Onmiddelijk daarna verhuisde hij naar het buitenland (Engeland, Verenigde Staten) om zich toe te leggen op sportgeneeskunde en revalidatie van paarden.
In 2018 keerde hij terug naar België waar hij zijn eigen paardenpraktijk “Global Equine Veterinary Consulting” oprichtte. Als onafhankelijk consulent biedt hij wereldwijd advies aan met betrekking tot orthopedie, medische beeldvorming, revalidatie en sportbegeleiding van paarden.

Bart Halsberghe is een actief lid van ISELP (International Society of equine Locomotor Pathology), een internationale organisatie gefocust op kreupelheidsproblemen bij paarden, in het bijzonder de diagnose van sport blessures met echografie.
Bart was tevens de eerste dierenarts in België die het ISELP certificaat behaalde in 2012.

In 2017, vervolledigde Bart een specialisatie in de klinische praktijk van paarden met betrekking tot de diergeneeskundige zorg van de complete patiënt en behaalde hij de titel “Diplomate of the American Board of Veterinary Practitioners – Equine Practice”.

Over de jaren heen heeft hij zijn kennis uitgebreid in complementaire geneeskunde, revalidatie en rechtrichten van paarden, en is momenteel gecertificeerd in revalidatie, acupunctuur, chiropraxie, en kinesio taping van paarden. Hij combineert al zijn ervaring om geïntegreerde totaalzorg voor paarden aan te bieden op gebied van mankheidsproblemen en prestatieklachten.

Bart vindt het belangrijk om kennis en nieuwe ideeën te delen en zo de vooruitgang van de diergeneeskunde, alsmede de gezondheid en het welzijn van het paard te bevorderen. Sinds 2014 is hij assistent professor aan de faculteit diergeneeskunde, Western University of Health Sciences (Los Angeles, California), is regelmatig instructeur tijdens ISELP symposia, en vertoeft frequent in het buitenland waar hij praktijkervaring doorgeeft aan dierenartsen en studenten. 

In zijn vrije tijd geniet hij samen met zijn vrouw Lien en zijn twee dochters, Sarah en Eva, van het leven.